Mindfulness training

Leer in 8 weken effectiever omgaan met stress en piekeren

Deze mindfulness training richt zich op het inzetten van je eigen kracht om je gezondheid en kwaliteit van je leven te verbeteren. Het is een praktische training met veel mindfulness oefeningen.

De vraag  ‘hoe kunnen we leren omgaan met stress, pijn en piekeren’ is de basis van de a

 • aandacht te richten op de emotionele lichamelijke reacties;
 • andachttraining. De Mindfulness Training richt zich op ons hele mens-zijn: wat we ervaren, hoe we reageren op ervaringen, hoe we in het leven staan en welke keuzes we maken. Deze mindfulness training is in 1979 ontwikkeld door D. Jon Kabat-Zinn. 

 

Tijdens de 8 weekse bijeenkomsten werken we met verschillende soorten mindfulness oefeningen die je helpen om leven in aandacht te ontwikkelen. Door deze oefeningen dagelijks te doen train je je concentratie, het waarnemen  van ervaringen en de houding van milde en open aandacht. Zowel in de groep als thuis werken we met oefeningen om aandachtiger te worden in het dagelijks leven. Je leert waarnemen wat er op het moment zelf gebeurt. Een belangrijk ingrediënt van mindfulnessis het opmerken van de momenten waarin de ‘automatische piloot’ het van ons overgenomen heeft. Hoe vaker we een ongezonde automatische reactie opmerken zodra deze zich voordoet, hoe meer ruimte er komt om bewust te kiezen voor een gezond antwoord op een gegeven situatie.

Mindfulness kan passen als je:

 • steeds tegen dezelfde situaties of problemen aanloopt en hier graag verandering in wil brengen, effectiever wilt functioneren.
 • bij spanning of bij (dreigend) werkuitval, ziekte, burn-out.

 

Mindfulness werkt aan je vaardigheid om anders te reageren op situaties en problemen door:

 • ingesleten emotionele reactiepatronen te herkennen;
 • toe te laten wat je ervaart;
 • bewust anders te handelen.

 

Effect van de mindfulness training:

 • aandacht voor lichamelijke gewaarwordingen, gevoelens en gedachten;
 • aanvaarden van deze gevoelens, gedachten en gewaarwordingen in plaats van automatische gewoonten die de patronen in stand houden;
 • verbanden zien tussen huidige emotionele reacties en de achtergronden hiervan;
 • gewaarworden van waarschuwingssignalen, stemmingsveranderingen en niet effectieve gewoontes en hierop anticiperen.

 

Aanbod mindfulness training 

De mindfulness training wordt zowel in bedrijfsleven als in de geestelijke gezondheidszorg door Yvonne Kuijsters gegeven.  Ze is gecerticifeerd trainer categorie 1 MBSR/MBCT. 

Hiernaast geeft zij ieder kwartaal een open mindfulness training op donderdag van 9.30 tot 12.00 uur aan in Bewustzijnscentrum BALA, Trompstraat 1 in Huizen.

NAJAAR Startdata 2016:

donderdag 29 september tot en met 24 november.

kennismaking introductie workshop 1 september van 9.30 uur tot 11.00 uur.

kennismaking introductie workshop 8 september van 15.30 tot 17.00 uur.

Mail naar info@mindfulcoach.net om direct in te schrijven of bel naar 035 6951111 voor aanvullende informatie. Mogelijkheid voor gratis kennismakingsgesprek.

u kunt u aanmelden voor de gratis kennismaking workshops, kennismakingsafspraak voorafgaand aan de training